.png?v=1759834307)
Art in Food
Art in Food: Conversations on Helsinki's Culinary Culture, open and free for all foodies! We believe Helsinki’s culinary and restaurant scene is a hidden gem, full of warmth, authenticity, and a uniquely creative touch that deserves to be celebrated.
On Saturday 18th of October we gather together around discussion on Helsinki's foodie scene for the perfect Saturday chilling. Here's the program for 12-17, all in Finnish (except 16:00):
12:00: Paneelikeskustelu: Miten hyvä ravintolakokemus voi edistää kansan ruokailutottumuksia, ruoan arvostusta sekä ruokakulttuuria? Vieraana: Hans Välimäki (Bouchon Carême), Emmiina Partanen (Basbas Studio), Saku Klinga (Goose Bar), Laura Styyra (Kuurna)
13:00: Miten suunnitellaan ja toteutetaan tyylikäs, viihtyisä sekä aikaa kestävä ravintola? Vieraana arkkitehtitoimisto Koko3´n Mari Relander
14:00: Workshop: Liemisen Pizzakoulu - Hyvän taikinan perusteet
15:00: Kalaa lautaselle monipuolisemmin! Vieraana Tukkutorin kalan Kalle & Ville
15:30: Natuviineistä! Vieraana Alkuviinin Aleksi Jokinen
16:00 (ENG) Naapuruston kahvilan tarina/Neighbourhood café story: Vieraana Cafe Clé
16:30: Miten avataan oma ravintola? Vieraana Teemu Laurell (Teller)
Whether you're a curious foodie, a design-savvy professional, or just looking for inspiration with the family, this event is for you — and it’s completely free to attend so join the dialogues, workshops and panel discussions on dining, design & culture.
The program is curated and hosted by Jaakko Luomanen.
Where? Hobo Helsinki, Kluuvikatu 4, first floor
When? Sat 18.10.2025 at 12-17
Free entry, open for all!